page_banner

Вести

Бетонскиот додаток е хемиска супстанција која се додава во процесот на мешање на бетонот, сочинувајќи помалку од 5% од цементот и може значително да ги подобри перформансите на бетонот.Карактеристиките на бетонските примеси се многубројни и мали дози, кои имаат големо влијание врз перформансите на бетонот и имаат карактеристики на помала инвестиција, брз ефект и значителни технички и економски придобивки.Со континуираниот напредок на науката и технологијата, примесите се повеќе и повеќе се користат, а примесите станаа петта важна компонента на бетонот покрај четирите основни компоненти.

Додатоците можат до одреден степен да ги подобрат анти-карбонационите перформанси на бетонот.Постои одредена линеарна врска помеѓу длабочината на карбонизација и порозноста на бетонот.Примесите имаат големо влијание врз отпорноста на мраз на бетонот.Има добри перформанси, но еднократното додавање на средство за рана јачина нема влијание врз отпорноста на мраз на бетонот.

Врз основа на функцијата на бетонски примеси, може да се подели на следниов начин:
1) Хемиски примеси за подобрување на реолошките својства на бетонските мешавини.Вклучувајќи различни средства за намалување на водата, средства за вовлекување воздух и средства за пумпање, итн.
(2) Хемиски примеси кои го прилагодуваат времето на стврднување и својствата на стврднување на бетонот.Вклучувајќи забавувачи, средства за рана сила и акцелератори.
(3) Хемиски примеси за подобрување на издржливоста на бетонот.Вклучувајќи средство за вдишување воздух, средство за антифриз, водоотпорно средство и инхибитор на 'рѓа, итн.
(4) Хемиски примеси за подобрување на другите својства на бетонот.Вклучувајќи средства за внесување воздух, средства за проширување, средства за боење итн.

Our main products are polycarboxylate superplasticizer, sodium naphthalene sulfonate, sodium gluconate, sodium lignosulphonate, calcium lignosulphonate, defoamer, air entraining agent, NNO dispersant, MF dispersant etc. Our market are mainly in North Amercia(USA, Mexico, Canada, Guatemala, Panama), South America(Argentina, Peru, Brazil), Middle East(Saudi Arabia, Iraq, Bahrain, Syril, Oman, Yemen), Aisa(Mongolia, Parkistan, Philippines, Bangladesh, Sri Lanka) etc. If you want to cooperate with us, we can achieve win-win. For more information, you could contact us. cristina@chenglicn.com.


Време на објавување: 27-септември 2022 година